torstai 24. syyskuuta 2009

Alakerran uusi katto

Kuten jo aikaisemmin jossain vaiheessa kerroin, niin minulla oli valmiina koristeet kahteen kattoon. Toiset käytin jo ja toiset ja käyttämättä. Tänään ne kuitenkin tuli käytettyä sinne minne oli tarkoituskin: alimmaisen kerroksen kattoon. Ei siinä tarvinnut mitään muuta tehdä kuin liimata ne paikoilleen. Käänsin koko alakerroksen ylösalaisin, jotta liimaaminen olisi helpompaa.
Pidän tästä katosta enemmän kuin toisesta. Olin sitä paitsi suunnitellut tekeväni tämän huoneen seinistä suorastaan ruhtinaalliset, jolloin katto sopii siihen mainiosti.Olen myös tehnyt kaikenlaista pientä fimosta. Osa tekeleistä meni pilalle, koska olin unohtanut katsoa kelloa. Fimotekeleet paistuivat uunissa sitten sen tunnin ajan, eli reilusti suositelun ajan. :D Nainen askarteluliikkeessä sanoikin, että fimo voi jäädä pehmeäksi, jos se on liian kauan uunissa. Niinpä. Ensi kerralla olen tarkempi.Fimosta tein yhden kukkaruukun, WC-kannen, hanan, lavuaarin putken, kehyksiä, takanreunuskoristeen, lipaston jalan ja kaikkea muuta pientä. Kehykset ja hanan sprayasin kultamaalilla, jota saa ihan Tiimarista. Samalla sprayasin pari muovilelua, jotka muuten olisivat sopineet nukkekotiin paitsi värinsä puolesta: ne olivat violetit. Kuvassa näkyy pieni pöytä ja lautanen. Paljon edustavampia nyt! Isoon kehykseen liimasinkin jo kuvan. Jos nyt joku haluaa tietää, niin kuvassa on Walesin prinsessa Alexandra Franz Xavier Winterhalterin maalaamana vuonna 1864. Noihin kahteen pieniin kehyksiin teen itse jossain vaiheessa silhuettikuvat naisesta ja miehestä.Tässä taasen on lavuaari, johon tein hanan ja putken lavuaarin alle. Lavuaarissa ei kai koskaan ole ollut näitä osia. Ilman niitä se näytti omalla tavallaan niin vajaalta, että päätin täydentää kokonaisuutta. Näyttääpähän ainakin hitusen aidommalta.


Lavuaari on vielä vanhemmasta nukketalosta kuin nykyinen Lundbyni. En kuitenkaan muista, mitä itse nukketalolle tapahtui. Kalusteet vain jäivät, tai ainakin osa niistä. Rakastan näitä kalusteita, sillä ne ovat puhtaasti viktoriaanista tyyliä. Joistakin on ikävä kyllä hävinnyt osia (kuten laatikoita) ja yritän parhaani mukaan tehdä vastaavia tilalle fimosta.
Huonekalut ovat sellaisen leluvalmistajan kuin Jean. Takana lukee: "Jean. W.-Germany". Tämä kertookin jo, ettei huonekalut ole mitään uusia. :P Yritin Googlettaa näillä hakusanoilla, mutten löytänyt mitään. Mitä todennäköisimmin tehdas on lopettanut toimintansa jo aikapäiviä sitten. Harmi, sillä sekä huonekalut että itse nukketalo ovat/olivat tyylikkäitä. Talossa oli viktoriaaniset ikkunat ja suuri portaikko. Tosin ulkoa talo oli pinkki. :D Harmittaa, etten säästänyt sitä. *huokaus*


Olen tässä ehtinyt väsäillä paljon muutakin. Kuten esimerkiksi vaihtamaan yläkerran huoneeseen tapetit ja lattian. Vaikka olin aikaisemmin sanonutkin, etten aio vaihtaa lattioita laisinkaan, niin mieleni muuttui. Vaihdoin ensin tapetit ja huomasin, ettei harmaa lattia sovi niiden kanssa laisinkaan. Ylhäällä on "ennen" kuva ja alhaalla "jälkeen". Askarteluliikkeestä löysin puukuvioista päällystysmuovia. Värisävyjä oli muutama, mistä valita. Tumma ainakin omasta mielestäni sopii huoneeseen. Nurkassa näkyy keskeneräinen kakluuni, joka on oikeasti käytetty talouspaperirulla. Jalusta on tehty mattoveitsellekin leikattavasta puusta. En muista sen oikeaa nimeä. Pitäisi vielä maalata ja kiinnittää kakluunin ovet, kunhan keksii tehdä kunnon saranat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti