tiistai 24. toukokuuta 2011

PäivitystäHui kuinka aika menee nopeasti! Tässähän on tullut lähes kahden vuoden tauko. :o Nukketaloprojekti ei kuitenkaan koko tämän ajan ole ollut täysin jäissä, vaan pieniä juttuja on tullut tehtyä silloin tällöin. Aina niistä ei ole jaksanut laittaa tänne merkintää, mikä on harmi sinänsä. Olen tällä hetkellä muualla kuin kotikoneella, mutta päätin silti nyt laittaa edes jonkinlaista päivitystä projektistani. Kuvia laitan siis myöhemmin, mutta seuraavanlaista olen näperrellyt talon parissa:

1)yksi ongelma talossa on ollut sekasikiö sisustus huonekalujen suhteen: huonekalujen väreissä esiintyy mm. pinkkiä, vaalean sinistä, keltaista ja violettia sekaisin. Osa näistä huonekaluista ovat olleet mukana jo lapsuuden leikeissä, joten luonnollisesti niistä on vaikea noin vain luopua. Joitakin huonekaluja ja pikkuesineitä, jotka ehdottomasti haluan pitää nukketalossa maalasin yksi päivä akryylimaaleilla. Miksi en ollutkaan aikaisemmin tajunnut akryylivärejä! Esimerkiksi vanha puinen kirkkaan keltainen sänky tuli maalattua valkoiseksi ja sen päätyihin tehtyä pienet kukkakoristelut, nekin niin ikään akryylimaaleilla.


2)pohjakerroksen ´sali´ sai itselleen rokokoo-henkeä hehkuvan interiöörin. Vuorasin seinät punaisella velourilla ja liimasin parit peilit pienistä mosaiikkipeilipaloisa (1 iso peili = 6 mosaiikkipalaa). Peileistä tuli aika kivat, mutta ehkä niitä täytyy joskus koristella kehyksin tmv., jos haluaa. Sitten askartelin 6 simppeliä pylväskoristetta saliin. Oikeastaan ne ei ole pylväitä, vaan vain luovat seinää vasten vaikutelman pylväästä. Tämä on aika hankala selittää, joten kuvaa puhukoon sitten puolestaan, kunhan saan tänne lisättyä. Salin lattian taidan jättää alkuperäiseksi vaaleaksi parketiksi tai jos, JOS joskus innostuu oikein toden teolla näpertelemään niin tekisin siihen tummasta ja vaaleasta paperista mosaiikkiparkettilattian. Sellaisesta haaveilen ihan omaankin kotiin joskus, mutta aika näyttää tuleeko sellaista parkettia mihinkään taloon sitten lopulta.

3)tulipa yksi ilta tehtyä oikin kunnon kasa uusia tauluja! Säilytin Ruotsin matkaltani yhden Ruotsin laajaa museoiden kirjoja esittelevän esitteen, jossa oli sitten useampikin tauluksi sopiva kuva. Itseasiassa heti esitteen käteen saatuani ajattelin "tästä saisi kyllä sinne taloon niin kivan taulun!" - ja niin sitten tapahtuikin. Leikkasin haluamani kuvat, liimasin kartongille ja reinustin kultaisilla tarroilla. Eivät vielä roiku seinillä, kunhan saa kaikkiin huoneisiin ensin rempan tehtyä.

Mitäs minulla nyt vielä on listassa remontoitavana...paras pistää tähän ihan itsellekin muistiin:
-kylpyhuone (seinät ja lattiat kokonaan uusiksi)
-keittiö (lattia menettelee, mutta seinät menee vaihtoon)
-eteishalli/ruokailuhuone (en haluaisi muuttaa mitään, sillä tapetit ovat aivan ihanat. Ne ovat kuitenkin kuluneet käytössä, joten kai se on pakko... :/)
-ikkunat (jotkin ristikot niihin olisi kiva rakennella)
-mahdollisesti katto ja ulkoseinät (katto kulunut, ulkoseinät tylsän harmaat)
-mahdollinen aukeava etuseinämä, jolloin talosta tulisi periaatteessa kokonainen

Paljonhan tässä on tekemistä, mutta enpä turhaan kutsu tätä projektiksi. :) Vaikka tässä menisi 10 vuotta, niin remontti tehdään pikku hiljaa. Pitää vain oppia päivittämään blogia useammin. Kiitos sinulle, jos olet lukenut tämän. Omaksi hyviksenihan minä oikeastaan kirjoitan kuten bloggaajat yleensä, mutta olen tietysti otettu, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. :) Tätähän se on. Itseni tuntien pistän tänne kuvia varmaan joskus kuukauden päästä. Minun kanssani täytyy olla kärsivällinen. Se onkin hyve, jota ei turhaan arvosteta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti