sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Lapsuuden nukkekoti


Tällaiselta nukkekotini on näyttänyt jo viimeiset 10 vuotta tai miten pitkään se minulla nyt on ollutkaan. Kauan kuitenkin. :) Olisi pitänyt ottaa kuva kun kaikki tavarat ja katto olivat vielä paikoillaan. Tässä kuvassa näkyy, kuinka olen lajitellut vasemmalle puolelle "käyttökelvottomat tavarat" (joita en halua nähdä uudessa nukkekodissani) ja vasemmalle puolelle "käyttökelvolliset ja sellaiset, joita voi ainakin yrittää muokata".

Unelmoin viktoriaanisesta nukkekodista, mutta Lundbyn muuttaminen sellaiseksi on aikamoinen haaste. Siksi voi ollakin, että lopulta päädyn sisustuksessa nykyaikaiseen antiikkisisustukseen. Katsotaan. :) Tarkoituksena olisi kuitenkin tehdä talosta mahdollisimman aito, eikä sellainen suuri muovilelu, joka se nyt on ollut.

Asukkaita talooni tuskin tulee, mutta jos tulee, niin ei ainakaan ihmisiä. Talo toimi silloin joskus leikeissä lukuisien koirien ja kissojen orpokotina, joten jätän sen sellaiseksi. Vaikka talo menee remonttiin, niin alkuperäinen tarkoitus säilyy. :D
Ajattelin aloittaa remontin aivan ylimmäisestä kerroksesta. Koska katto oli muutenki jo puoliksi irti, otin sen kokonaan pois. Helpottaa ainakin työtä. Koko yläkerrasta vaihdan tapetit, mutta lattiat saavat jäädä. ne ovat niin hyväkuntoiset ja näyttävätkin ihan mukavilta.


Pienessä yläkerran huoneessa tapetit ovat hieman repeilleet, joten ne on pakko vaihtaa. Muuten tykkäsin näistä raitatapeteista, mutta ei auta muu. Todennäköisesti laitan toisenlaiset raitatapetit tilalle.
Näistä tapeteista en ole tykännyt koskaan :S pelkästään sinisinä ne olisivat kivat moderneiksi tapeteiksi, mutta niissä on vielä epämääräisiä punaisia plänttejä. Ikkunan viereen olen näemmä joskus pläntännyt koiratarran, joten tapetit olisivat muutenkin menneet vaihtoon. Ei kyll sureta yhtään! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti