sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Uudet tapetit ja uusi katto

Löysin jostain netistä vinkin, että kannattaa käydä kyselemässä vanhoja tapettikirjoja. Palat riittäisivät nukkekotiin mainiosti. Tapettikirjoja en löytänyt, mutta jämärullia kylläkin. Suurimmassa osissa rullia oli liian isot kuviot, joten ne eivät soveltuneet nukketaloon. Yksi rulla oli kokonaan beige ja otinkin sen mukaani katsoakseni, mitä siitä syntyy. En halunnut yläkertaan yksivärisiä tapetteja, mutta sitten minulla välähtikin ajatus: teen beigeen tapettiin kuvioita. Testiksi piirsin kultatussilla yksinkertaisen ornamentin tapetin palalle ja annoin sen kuivua. Koska ornamentti näytti kauniilta ja tussi kuivui täysin, päätin käyttää yläkerrassa tällaista koristeltua tapettia. Kuvassa näkyykin lopputulos!Leikkasin tapetit kolmena osana jokaiselle seinälle oma palansa. Mittaukset tein tarkkaan niin tapettien leikkausta varten kuin ornamenttien paikkojen suhteen. Koska haluan käyttää Lundbyn sähkövaloja tulevaisuudessa, pidin mielessäni pistokkeiden paikat seinässä ja tapetoinnin jälkeen tein varovasti pistokkeille reiät neulalla. Kuvassa en ole vielä viimeistellyt tapetointia, mutta sen tekee nopeasti.

Suomalaisessa kirjakaupassa törmäsin Eija Sirjosen kirjaan Hienoimmat nukkekotini. En voinut uskoa, että kannen kuvassa oleva huone oli nukkekoti. Wau. Se näyttää niin aidolta. Viereinen kuva on lainattu Suomalainenkirjakauppa.fi-sivuilta. Hieno, eikö?? :P Kirjaa selatessani sain pari vinkkiä, jotka pistin korvan taakse. Esimerkiksi hienoja koristeluja kattoon tai seinään saa ääriviivatarroilla. Halusin tehdä jostakin huoneesta oikein ylellisen lukuisine kultaesineineen jne. Olin melkein jo menossa ostamaan kultaisia ääriviivatarroja yläkerran kattoon, kun huomasin nurkissa pitkään pyörineen kultaisen pöytätabletin. Olen aina säästänyt sitä ajatellen, että jossain sille tulee vielä käyttöä. Ja nyt oli se päivä.

Ensin leikkasin tabletin keskeltä pitsisen salmiakkikuvion ja reunoilta kukkaköynnöstä. ja jokaisestä neljästä nurkasta toisenlaiset köynnökset. Kokonaisuus oli suorastaan täydellinen kattoon. Sitten aloin katsomaan niin sanottua jämäpalaa, johon oli jäänyt viisi reikää: yksi iso keskelle ja neljä nurkkiin. "Maalaukset sopisivat näihin kohtiin täydellisesti", ajattelin. Muistelin nähneeni joissain arvotaloissa tämänkaltaisia kattoja, joten miksi ei ylellisessä nukkekodissani voisi olla vastaavaa. :) Sain siis periaatteessa kahteen kattoon kultaisia koristuksia. Päätin laittaa katon maalauksineen yläkertaan ja pohjakerroksen ison huoneen katto saa ensimmäiset leikkaamani kultakoristeet.

Renessanssimaalaukset ovat mielestäni kuniita, joten pistin vain Googleen hakuun ja johan löytyi. Keskelle tuli renessanssimaalaus ja nurkkiin ruusumaalauksia, jotka taisivat kaikki olla viime vuosien aikana maalattuja. "Maalaukset" ovat vain väriprintattuja kuvia jotka sitten liimasin oikeisiin paikkoihin. Kuvassa kattokoristus on jo paikoillaan. Koristeen reunoille liimasin vielä samaa tapettia kuin mitä huoneessa on, niin kokonaisuus näyttää yhtenäisemmältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti